Tapetništvo MEZGEC

MEZGEC d.o.o. je družinsko podjetje, ki se je razvilo iz nekdanje obrtne delavnice. Naši začetki segajo v leto 1979, ko smo si pot na slovenski in nekdanji jugoslovanski trg utirali z izdelavo kvalitetnih tekstilnih igrač za najmlajše. Ob osamosvojitvi Slovenije se je podjetje preusmerilo v tapetništvo, ki je vse od tedaj naša osrednja dejavnost. Vzporedno s tapeciranjem se podjetje vsa ta leta ukvarja tudi z razrezom PU pene in kombi prevozi. In ker je šivanje osnova tako rekoč vsakega tapetniškega proizvoda, zaposleni in z njimi podjetje nikoli nismo izgubili stik z njim in tako danes začenjamo z linijo izdelkov, ki se odlikujejo v kvaliteti, lepem videzu in izvirnosti.

Kljub temu, da so mnoga slovenska lesna in tekstilna podjetja izgubila boj s konkurenco in jih danes ni več, mi še vedno uspešno sodelujemo s podjetji, ki oskrbujejo trg znotraj EU s stoli in njim podobnimi proizvodi. Postali smo partner z nekaterimi slovenskimi podjetji, ki znotraj EU, v Aziji in celo v ZDA skrbijo za celostno prenovo športnih, kulturnih in kino dvoran ter predavalnic.

Naše storitve izvajamo tudi na področju avtomobilske industrije, kjer z bogatim znanjem omogočamo izdelavo kvalitetnega oblazinjenja za avtodome, ki so namenjeni na tuji trg.

Široka paleta znanja omogoča podjetju tudi zahtevne tapetniške storitve, od prenove dotrajanih starinskih stolov in sof do izdelave zahtevnih blazin za sedežne garniture v navtiki. Naš namen je tudi začeti z linijo kvalitetnih tekstilnih igrač iz specifičnih materialov, ki bi bile pogodu današnjim zahtevnim staršem. Na nek način bi se v določeni meri na tem področju želeli vrniti k našim koreninam.

Leta 2007 smo od Obrtne zbornice Slovenije prejeli Priznanje za opravljanje dejavnosti nad 20 let, leta 2010 smo dobili licenco za opravljanje mednarodnega prevoza blaga v cestnem prometu, od oktobra 2017 pa naša obratovalnica lahko ponudi izučevanje za poklica tapetnik in aranžerski tehnik.

Kot uspešno podjetje smo bili v zadnjih letih ker šestkrat lastniki certfikata z visoko bonitetno oceno:

  • 2012, 2013, 2014 in 2018 – lastniki certifikata najvišjega bonitetnega razreda AAA Highest Creditworthiness Rating
  • 2015, 2017 - lastniki certifikata višjega bonitetnega razreda AA Higher Creditworthiness Rating

 

Uspešno vključevanje v okolico je eden od naših osnovnih ciljev, tako da vsa leta obstoja po svojih zmožnostih z donacijami pomagamo pri razvoju širšega družbenega in kulturnega okolja.